Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΕ: 40 εκατ. ευρώ κεφάλαιο εκκίνησης για νεαρούς ερευνητές το 2011

The flag of EuropeImage via WikipediaΤο ποσό των 40 εκατομμυριών ευρώ, που θα καλύψουν περισσότερες από 400 επιχορηγήσεις, θα χορηγηθεί σε ερευνητές που ξεκινούν την πρώτη τους απασχόληση πλήρους χρόνου στην έρευνα σε ευρωπαϊκό ερευνητικό ίδρυμα το 2011.

Οι επιχορηγήσεις για έναρξη σταδιοδρομίας, ύψους 100 000 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της ΕΕ Marie Curie και αποσκοπούν να ενθαρρύνουν ευρωπαίους επιστήμονες να επιστρέψουν στην Ευρώπη, καθώς και να προσελκύσουν τους καλύτερους νεαρούς ερευνητές άλλων εθνικοτήτων να εργαστούν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα.

«Εάν θέλουμε να προαγάγουμε την επιστήμη και να υποστηρίξουμε την καινοτομία στην Ευρώπη, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη είναι ελκυστικός τόπος εργασίας για τους Ευρωπαίους ερευνητές· πρέπει να προσελκύσουμε επίσης τα καλύτερα ταλέντα από το εξωτερικό» δήλωσε η Ανδρούλλα Βασιλείου, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Marie Curie.

Σύμφωνα με το working paper (έγγραφο εργασίας) του 2010 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OΟΣΑ) με θέμα την απασχόληση και την κινητικότητα των κατόχων διδακτορικού, έως και 30% των Ευρωπαίων κατόχων διδακτορικού εργάστηκαν εκτός της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, με σημαντικές ροές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Οι επιχορηγήσεις για έναρξη σταδιοδρομίας της ΕΕ προσφέρονται σε ερευνητές κάθε εθνικότητας. Η χρηματοδότηση στοχοθετείται στο μεταδιδακτορικό επίπεδο και δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το πεδίο της έρευνας. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 8 Μαρτίου 2011. Ένα ανεξάρτητο πάνελ κορυφαίων ευρωπαίων και διεθνών ειδικών αξιολογεί και επιλέγει τους καλύτερους ερευνητές για να λάβουν τις επιχορηγήσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...