Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Αποστάσεις κρατά η Κομισιόν για το φράχτη στον Έβρο

Cecilia Malström in the plenary chamber of the EPImage by European Parliament via Flickr
Με τη διευκρίνιση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει προθέσεις ή δηλώσεις, απάντησε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας για τις εσωτερικές υποθέσεις επιτρόπου, Σεσίλια Μάλστρομ, σε ερώτηση για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να σηκώσει τείχος στον Έβρο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμο μέτρο που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Πρόσθεσε πως η Κομισιόν έχει καταστήσει σαφές στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να προζωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να λάβει μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων της, αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος ασύλου.

Ο εκπρόσωπος της επιτρόπου σημείωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα και τόνισε πως τα μέτρα που προωθούνται θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ε.Ε.

Τάχθηκε υπέρ του πολιτικού διαλόγου με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών και εξέφρασε την ελπίδα για την επίτευξη συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...