Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η 6η δόση μετά το “πρώτο αίμα”

«Βλέποντας» τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τη φρασεολογία την οποία χρησιμοποίησαν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο Όλι Ρεν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι συμμετείχαν στο κρίσιμο σημερινό Ecofin, στη Βαρσοβία, το συμπέρασμα είναι προφανές:

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζεται από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει και η ίδια τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι αποκαλούνται στη φρασεολογία των Βρυξελλών μέτρα σαν και εκείνα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με τις απολύσεις στο δημόσιο και το αδιανόητο χαράτσι στα ακίνητα.

Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν τον Οκτώβριο. Το κλίμα που απορρέει ωστόσο, είναι θετικό για την Ελλάδα, υπό την αίρεση αυτού του μεγάλου «αν». Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περιμένουν να δουν το «πρώτο αίμα». Να κλείσει μια ΔΕΚΟ. Να ιδιωτικοποιηθεί κάποιος άλλος οργανισμός του δημοσίου. Και να ανακοινωθούν απολύσεις. Με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Η πίεση που ασκείται πλέον, φτάνει στα όρια του do or die. Γιατί, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου, ότι «λεφτά υπάρχουν» μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αν η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου δεν υπογραφεί στις αρχές του επόμενου μήνα, υπάρχει πρόβλημα.

www.statesmen.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...