Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεμόντι:Η λιτότητα θα φέρει αποτέλεσμα - Απαιτείται η έκδοση ευρωομολόγου


Σε του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι υποσχέθηκε χθες ότι θα τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την  μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέτεινε τις πιέσεις και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός υπουργός οικονομικών βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού ως το 2013 και τη μείωση του χρέους κατά 1,9τρις ευρώ, ενώ αντιδράσεις στους κόλπους της Ε.Ε. έχει προκαλέσει η απόσυρση κάποιων από τα μέτρα, που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες (όπως η έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα).

Πάντως ο Τρεμόντι παραδέχθηκε ότι το βιαστικά καταρτισμένο πακέτο μέτρων που παρουσιάστηκε στη βουλή τον Αύγουστο και πλέον υφίσταται σημαντικές αναθεωρήσεις ήταν ημιτελές, λέγοντας χαρακτηριστικά “Όταν παίρνεις μέτρα μέσα σε τέσσερις ημέρες μπορεί να κάνεις λάθη, είναι αλήθεια”. Πάντως ο Ιταλός υπουργός οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας. Τέλος, ο Τρεμόντι, τόνισε, για πολλοστή φορά, ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγου, πλέον ορθή λύση όπως τη χαρακτήρισε, για να αποτραπούν οι κερδοσκοπικές πιέσεις στην αγορά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...