Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Υπέρ μιας «πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης» ο Βάιντμαν

Υπέρ της προώθησης μιας «πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης», τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της  Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη της κρίσης χρέους, που μαστίζει σήμερα την ευρωζώνη.

«Μία επιλογή είναι η πραγματοποίηση ενός βήματος προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης και η εγκατάλειψη της κυριαρχίας επί ζητημάτων εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής», επεσήμανε στη διάρκεια ομιλίας του στο Ανόβερο, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιοποίησε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Εξάλλου, τα επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπισθεί η κρίση χρέους στον αναπτυγμένο κόσμο, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

Ο αναπτυγμένος κόσμος είναι ακόμη εναγκαλισμένος από την κρίση χρέους και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάρουν οι χώρες επώδυνα μέτρα για να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Γιούργκεν Σταρκ.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου», δήλωσε ο κ. Σταρκ στο οικονομικό συνέδριο Alpbach Forum, στην Αυστρία, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «τεράστιο» πρόβλημα χρέους και δεν έχουν τις δομές για να το θέσουν υπό έλεγχο
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...