Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ισπανία και Λουξεμβούργο λένε «ναι» στο β’ πακέτο στήριξης της Ελλάδας

The main building of the European Parliament i...Image by European Parliament via FlickrΤην επομένη της απόρριψης, από κοινοβουλευτική επιτροπή της Αυστρίας, της πρότασης για τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (EFSF), Λουξεμβούρο και Ισπανία ενέκριναν τον σχετικό μηχανισμό και τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με 54 ψήφους υπέρ, και πέντε κατά, το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ενέκρινε τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο διάσωσης, και ψήφισε για επέκταση των εγγυήσεων της χώρας στο EFSF από το 1,15 δισ. ευρώ στα 2 δισ. ευρώ.

"Δεν είναι ένα νομοσχέδιο που μπορούμε να υιοθετήσουμε ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Λίκ Φρίντεν, υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές, καλώντας τους να αποδείξουν αλληλεγγύη προς τις υπερχρεωμένες χώρες, και κυρίως την Ελλάδα. "Δεν θα πρέπει να αρνηθούμε την βοήθεια, αλλά τα κράτη πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση του χρέους τους", πρόσθεσε ο υπουργός.

Λίγο νωρίτερα, με συντριπτική πλειοψηφία 331 ψήφων υπέρ, και 4 κατά, και το Ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο.

Το σχέδιο για το EFSF είχαν εγκρίνει το προηγούμενο διάστημα Γαλλία και Βέλγιο.

Στις 21 Ιουλίου, οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το Ταμείο Αλληλεγγύης της ζώνης του ευρώ, με 440 δισ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...