Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: «Τη μάχη θα την δώσουμε και θα την κερδίσουμε μέσα στην ευρωζώνη»

Νίκος Νικολόπουλος
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στο Ράδιο ΑLPHA και στην πρωινή ζώνη του δημοσιογράφου Γ. Καρβουνιάρη, καθώς και στη μεσημβρινή ζώνη του FLASH, στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο, μεταξύ άλλων είπε:

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολιτικό επίπεδο στο στόχαστρο των Ευρωπαίων, οι οποίοι είναι φανερά δυσαρεστημένοι από την αποτυχία της κυβέρνησης του μνημονίου. Απεδείχθη ότι είναι ανίκανη να υλοποιήσει τους στόχους της.

Η οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η χώρα απειλείται με πραγματική διάλυση, κι όμως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν αμέριμνοι και ανεύθυνοι να πορεύονται στο πουθενά.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να θεωρεί φυσιολογική τη μετατροπή της πατρίδας μας, σε παράδεισο των κερδοσκόπων του Εξωτερικού, παραλείποντας να αναφέρει ότι τα δύο τρίτα του όλου δανεισμού της Ελλάδας αφορούν σε τόκους.

Σήμερα και μόλις μετά από 18 μήνες η δημαγωγική γλώσσα της Κυβέρνησης Παπανδρέου, έχει κατασπαταλήσει το πολύτιμο κεφάλαιο της κοινωνικής ανοχής.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι, ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες άστοχες πρακτικές, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι η πτωχοποίηση της πλειοψηφίας του.

Οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Άλλη μια «μαύρη μέρα» έζησαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο δηλώσεων για τη χρεωκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ, σεναρίων για τη διάλυση της ευρωζώνης και αντιφάσεων της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 1995, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα φόβου.

Είναι δυστυχώς σίγουρο και αποδεδειγμένο ότι αυτές οι δηλώσεις προκαλούν τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία.

Ακούμε δυστυχώς από χείλη Υπουργών του μνημονίου σενάρια τρόμου για την Ελλάδα και το μέλλον της ευρωζώνης.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κα Διαμαντοπούλου δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της δήλωσής της, ότι ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι «ο πρωθυπουργός της δραχμής».

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου παίρνει τελεσίγραφο από Μέρκελ και Σόιμπλε: «Δεν θα πάρετε λεφτά εάν δεν προχωρήσετε αυτά που υπογράψατε».

Επίσης μέσω δημοσίων τοποθετήσεων ο Γιούνκερ διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι δεν καταφέρνει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους».

Πάνω από τις 3.000 μ.β. τα ελληνικά CDS

Iσχυρές πιέσεις δέχθηκαν χθες οι αγορές, εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την κρίση στην Ευρώπη.

Ισχυρές απώλειες έπληξαν το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ζήσαμε τα προηγούμενα 24ωρα ένα «Μίνι κραχ» στα χρηματιστήρια.

Για έσχατη κινδυνολογία προκειμένου να «ξορκίσει» τις κάλπες κατηγορούμε την κυβέρνηση, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, και προσωπικά την Άννα Διαμαντοπούλου όπως και τη Μαρία Δαμανάκη και άφησε αιχμές λέγοντας: και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση της Υπουργού Παιδείας για κινδύνους εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή έγινε στον απόηχο των τριών δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη Ν.Δ. να έχει μπει σε τροχιά αυτοδυναμίας, αλλά και τη στιγμή που τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ακούγονται πλέον και από «πασοκικά» χείλη.

Aραγε η κα Διαμαντοπούλου δεν άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπέι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

Όλα αυτά ως φόβητρο τα διακινούν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Είναι λοιπόν προφανής ο λόγος για τον οποίο ο Ελληνικός λαός επιλέγει αντί για την πολιτική δημαγωγίας Παπανδρέου, τον υπεύθυνο λόγο του Αντώνη Σαμαρά, που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της Ελλάδας μας.

Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και ως αντιπολίτευση απαντά στα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με ολοκληρωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις και σχεδιασμούς που επιφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...