Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν»

Έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΕ για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας απηύθυνε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

«Αναμένουμε το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα» είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Αυτό σημαίνει μία κυβέρνηση «ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού» εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτό θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων της γερμανικής πλευράς με την Ελλάδα.

«Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη» τόνισε.

Ο Βεστερβέλε χαρακτήρισε πολύπλοκη την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Εξέφρασε, ωστόσο, κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, μια και πλήττονται διπλά από δημοσιονομικές περικοπές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρώπη δεν πρέπει τώρα «να ξεχαρβαλωθεί», αλλά να συνεχίσει ενωμένα, όπως επιτάσσει το πεπρωμένο της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό νέων δυνάμεων σε Ασία και Λατινική Αμερική, συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα δημοκρατικά κόμματα που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τη συμφωνία διάσωσης που υπέγραψε η Αθήνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου, που απαιτεί από τη μια μεριά μεγάλλη αλληλεγύη εκ μέρους της Ευρώπης και από την άλλη, τεράστια προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων» υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ.

«Σε ότι μας αφορά» πρόσθεσε , «δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα αυτό», ενώ προανήγγειλε νέες αποφάσεις για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...