Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ ετοιμάζει αντεπίθεση με σχέδιο έξι σημείων

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος να ένοιωσε αρκετά μόνη κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και νωρίτερα στη συνάντηση των G8, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος... κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και συμμάχους με το σχέδιό του υπέρ της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ωστόσο η Ανγκελα Μέρκελ δεν θα το βάλει εύκολα κάτω. Ήδη, το επιτελείο της επεξεργάζεται σχέδιο έξι σημείων, με το οποίο σκοπεύει να αντεπιτεθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 - 29 Ιουνίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει δομικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο το συμβιβασμό των πολιτικών της λιτότητας και της ανάπτυξης.

Το γερμανικό Spiegel δημοσιεύει τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφορεί στην καγκελαρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο, που έχει καταρτιστεί από τεχνοκράτες της γερμανικής κυβέρνησης, είναι στα πρότυπα της Ατζέντας 2010 για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είχε εκπονήσει ο Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Η γερμανική πρόταση περιλαμβάνει αποκρατικοποίηση δημόσιων οργανισμών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών και δημιουργία υπηρεσιών ιδιωτικοποιήσεων στα πρότυπα της Treuhand το μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων που είχε ακολουθεί στην Ανατολική Γερμανία.

Το Spiegel σχολιάζει σκωπτικά: «Με λίγα λόγια, η περιοχή της Μεσογείου πρόκειται να μοιάζει περισσότερο με τη Γερμανία, αλλά με καλύτερο καιρό»
sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...