Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μέρκελ: Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού για την κρίση

Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της ότι τα κράτη μέλη πρέπει να παραδώσουν περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά τόνισε ότι οι αλλαγές θα πάρουν χρόνο.

"Υπάρχουν βήματα ενοποίησης τα οποία θα απαιτήσουν αλλαγές στις συνθήκες. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν ταμπού" πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

"Πάντοτε έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και ότι αυτό σημαίνει να παραδώσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή" υπογράμμισε.

"Πρέπει να σκεφτούμε πως θα προχωρήσουμε τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Και αν συνεχώςανακαλύπτουμε νέα ταμπού, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα" τόνισε.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει τις χθεσινές προτάσεις της Επιτροπής για τα ευρωομόλογα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω ESM. Αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν τα κατάλληλα συστήματα για να αντιμετωπίσουν τις προβληματικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...