Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σουλτς: "Πρέπει να επενδύσουμε στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα"

Euranet Awards 2011 Prize giving ceremony
(Photo credit: connect.euranet)
«Πρέπει να επενδύσουμε αμέσως στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης σε χώρες, όπως η Ελλάδα και να μη συζητούμε μόνο για περικοπές», δήλωσε χθες βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΗ", ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ η συμβουλή του που δίνει προς του Ευρωπαίους είναι:

«Μη δώσετε την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι γνωρίζουμε τα πάντα καλύτερα απ' ό,τι αυτοί».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολλές δυσκολίες υιοθέτησε ένα πακέτο διάσωσης με 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα 40 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τη δική μου χώρα, τη Γερμανία. Και αυτό το πακέτο, συνδέθηκε με το πακέτο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση το υπέγραψε.

«Επομένως, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν υπεύθυνα ότι εάν αμφισβητήσουν την υπογραφή, τότε η άλλη πλευρά θα αμφισβητήσει την πληρωμή. Είναι λοιπόν ένα πολύ λεπτό θέμα. Τι σημαίνει η επαναδιαπραγμάτευση; Εγώ έχω να κάνω μια άλλη πρόταση: Δεν θα αγγίξουμε το πακέτο. Πρέπει όμως να μιλήσουμε για το γεγονός, σε μια προσεχή σύνοδο κορυφής, τα μη δαπανηθέντα χρήματα του ταμείου συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορούν να κινητοποιηθούν για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πολύ βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι ένας καλύτερος τρόπος» είπε ο κ. Σουλτς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...