Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φρ. Ολάντ: "Είναι αμέσως τώρα που θα συμφέρει να δραστηριοποιηθούμε υπέρ της ανάπτυξης"

Προσερχόμενος στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

"Χωρίς ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους για μείωση των ελλειμμάτων και θα υπάρξουν αμφιβολίες που θα βαρύνουν επί των αγορών", είπε ο Ολάντ.

"Η θέση της Γαλλίας είναι πολύ απλή: οφείλουμε να σεβαστούμε την πορεία που έχουμε χαράξει για τη μείωση των ελλειμμάτων, όμως θα πρέπει να προσθέσουμε την ανάπτυξη. Τα ευρωομόλογα θα αποτελέσουν θέμα της συζήτησης. Εμείς δεν ερχόμαστε για να αντιπαρατεθούμε, χρειάζεται να πούμε ο ένας στον άλλο το τι σκεπτόμεθα".

"Το διακύβευμα είναι να θέσουμε επί τάπητος όλες τις προτάσεις περί της ανάπτυξης, και θα υπάρχουν πολλές, αλλά καμμία δεν θα πρέπει εξ υπαρχής να αποκλεισθεί", πρόσθεσε.

Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. Πριν την έναρξη της άτυπης συνόδου θα έχει συναντήσεις με τους Παναγιώτη Πικραμμένο, τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, τον Ιταλό εντολοδόχο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...