Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μέρκελ σε Ολάντ: Να λάβουμε μαζί τις απαραίτητες αποφάσεις

Γραπτό συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, απέστειλε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι Γαλλία και Γερμανία θα πρέπει να λάβουν «τις απαραίτητες αποφάσεις» για να ασφαλισθεί το μέλλον της Ευρώπης

«Εναπόκειται σε εμάς να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ, προκειμένου να προετοιμάσουμε τις κοινωνίες μας για το μέλλον και να εγγυηθούμε, ή να ενισχύσουμε την ευημερία τους», σημειώνει η κ. Μέρκελ στο μήνυμά της, και δηλώνει βέβαια «πως η συνεργασία των δυο χωρών πρόκειται να ενισχύσει και να εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών».

«Θα χαρώ να συνεχίσω μαζί σας τον δρόμο της κοινής ευθύνης μας για την Ευρώπη και να συνεργασθούμε για το καλό των χωρών μας και της Ευρώπης», καταλήγει.

Ο Ολάντ πρόκειται να συναντηθεί με τη Μέρκελ στο Βερολίνο στις 16 Μαΐου, την επαύριον της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Οι δύο ηγέτες πρεσβεύουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, ενώ ο Ολάντ ζητεί την επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής αυστηρότητας, το οποίο έχει υπογραφεί με πρωτοβουλία της Γερμανίας, και η Μέρκελ απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...