Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Moody's: Υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 16 ισπανικών τραπεζών από μία έως και τρεις βαθμίδες.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση οφείλεται στην ύφεση της ισπανικής οικονομίας καθώς στην περιορισμένη στήριξη των τραπεζών από την κυβέρνηση.

Το outlook για δέκα ισπανικές τράπεζες είναι αρνητικό ενώ επτά ισπανικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης.
Μεταξύ των ισπανικών τραπεζών που υποβαθμίστηκαν είναι και οι εξής: Banco Santander, Banco Espanol de Credito, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Caixabank, Ceca.

Παράλληλα η Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων περιφερειών της Ισπανίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, η Καταλονία υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα σε Ba1 από Baa3, η Μούρθια κατά δύο βαθμίδες σε Ba1 από Baa2, η Ανδαλουσία κατά δύο βαθμίδες σε Baa2 από A3 και η Εξτρεμαδούρα κατά μία βαθμίδα σε Βaa1 από A3. To outlook για την αξιολόγηση και των τεσσάρων περιφερειών είναι αρνητικό.

Παράλληλα, η Moody's επιβεβαίωσε το Βa2 της Καστίγια λα Μάντσα και τo Ba3 Βαλένθια.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η υποβάθμιση οφείλεται στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις το 2011 και στη μικρή πιθανότητα ότι οι περιφερειακές κυβερνήσεις θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν το 2012 στο στόχο της κεντρικής κυβέρνησης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...