Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Βρυξέλλες: Ο Αθανασίου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας

Η δημοκρατία, η ισονομία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η βάση της ελληνικής πολιτικής


«Η Ελληνική προεδρία στα θέματα της Δικαιοσύνης σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες όλων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δικαιότερη Ευρώπη που μεριμνά και βρίσκεται κοντά σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ συγχρόνως οι πολιτικές της θα βασίζονται στη δημοκρατία, την  ισονομία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου, στις Βρυξέλλες  κατά τις εργασίες του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ. Αθανασίου,  αφού απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς την Λιθουανική προεδρία για τις εργώδεις προσπάθειές της σε όλα τα νομοθετήματα στον τομέα της Δικαιοσύνης,  τόνισε:

«Φιλοδοξούμε κι εμείς, στο ίδιο πνεύμα, να συμβάλουμε ενεργά στην πρόοδο των μέτρων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη, επί της προστασίας των δεδομένων, καθώς και των πρωτοβουλιών στον τομέα του Ποινικού Δικαίου».

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής προεδρίας να κινηθεί προς τη συνέχιση των εργασιών για τις εξελίξεις στον τομέα της ελευθερίας, ασφάλειας και Δικαιοσύνης (περίοδος μετά το πρόγραμμα της Στοκχόλμης) και με την πρόθεση να θέσει τους στρατηγικούς προσανατολισμούς του νομοθετικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού.

Οι μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα αποτελεί κύρια προτεραιότητα για την Ελληνική προεδρία, υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου και προσέθεσε ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με σκοπό «την επίτευξη προόδου επί της δέσμης των νομοθετικών προτάσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με σκοπό τη θεμελίωση εναρμονισμένων κανόνων και αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ιδιωτικότητας του ατόμου και παράλληλα προάγουν την ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς και την καινοτομία σε όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...