Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σβόμποντα: Η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων

Θετικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής των ευρωπαϊων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα ο οποίος μετά την επίσκεψη του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα, τόνισε πως η  Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές 

Ο Χ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και ανοίγουν το δρόμο για ανάπτυξη. Ωστόσο, όπως τόνισε τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και είναι απαράδεκτο που η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.


Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο οποίος απηύθυνε ακόμη έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικας που θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. "Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...