Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO - Μπαρνιέ: Σε πλεονεκτική θέση η Ελλάδα στο τρένο της Ευρώπης

Ο ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ευρώπη κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε υγιείς βάσεις και εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τη χώρα μας

Στην ανάκαμψη της Ελλάδας πάνω σε στέρεες βάσεις αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, επεσήμανε ότι όλες οι δυνατές  κρίσεις που αντιμετωπίσαμε απαίτησαν πολλές προσπάθειες, πολλές θυσίες, πολλές δυσκολίες και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει αλλά τη στήριξη της Ευρώπης στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στη δήλωσή του ο Μπαρνιέ τόνισε, επίσης, ότι με την υποστήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, κατήρτισε νέους κανονισμούς για τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, ώστε οι τράπεζες , οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι χρηματαγορές να έχουν μια πιο ισχυρή βάση και να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια, υπευθυνότητα και ηθική από ότι στο παρελθόν.

Ο κ. Μπαρνιέ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ευρώπη κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε υγιείς βάσεις  εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα για την οποία έχει σημείωσε ότι διαθέτει μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές βιομηχανίες, ίσως την πιο σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και η ναυτιλία της είναι η πιο ισχυρή και η πιο δυναμική της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο η Ελλάδα με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και με την δυναμικότητα των πολιτών  και των νοικοκυριών της χώρας, μέσα στο τραίνο της Ευρώπης που επανεκινείται θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Τέλος δήλωσε την πίστη του σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει  να εργάζεται σκεπτόμενος τις θυσίες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Ο κ. Μπαρνιέ έκανε τη δήλωσή αυτή στην τηλεοπτική εκπομπή-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την τηλεόραση του Αχελώου TV και θέμα «Αναπτυξιακές πολιτικές για την Κοιλάδα του Αχελώου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...