Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Eurogroup: Ελπίζουν σε πρόοδο των συζητήσεων για το EFSF

 Οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης EFSF θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Eurogroup της επόμενης   Δευτέρας από τους υπουργούς Οικονομικών, όμως, οι τελικές αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν πριν από το Μάρτιο.

Οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet θα συναντηθούν στις 14 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα επιχειρήσουν να κάνουν κάποια πρόοδο στην προσπάθειά τους να βρουν μια συνολική λύση για την κρίση χρέους.

Ανάμεσα στα σχέδιά τους είναι η αναδιάρθρωση του EFSF, ώστε να μπορεί να δανείσει περισσότερα χρήματα και να έχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά του.

Γερμανία και Γαλλία επιμένουν να συνδέσουν τις όποιες αλλαγές στο EFSF με την έγκριση ενός Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, που προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, συνταγματική θέσπιση ορίων για το χρέος, εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και κατάργηση των μισθολογικών αυξήσεων με βάση τον πληθωρισμό, σε όλη την Ευρωζώνη.

Η πρωτοβουλία συναντά τις αντιδράσεις της Ελλάδας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας και του Λουξεμβούργου, για αυτό και η συζήτηση για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup
isotimia.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...