Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Ανακρίβειες, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ"

Καταγγελία της Ρόδης Κράτσα, με αφορμή δημοσιεύματα, αναφορικά με ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης της ευρωβουλευτού κας ΄Αννυς Ποδηματά, σχετικά με την καινοτόμο χρηματοδότηση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ευρωβουλευτής δηλώνει ότι:

Είναι απόλυτα αναληθές ότι καταψήφισε την εν λόγω έκθεση.  Η ευρωβουλευτής υπερψήφισε την έκθεση όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Είναι επίσης αναληθές ότι η κα Κράτσα καταψήφισε την πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου. Αντίθετα με δημοσιεύματα η Ρόδη Κράτσα  υπερψήφισε τη σχετική διάταξη για το ευρωομόλογο αλλά και ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου έκδοσης ευρωομολόγων (αντίστοιχες παραγράφους της έκθεσης), επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι απολύτως αναγκαία η άμεση έκδοσή του.

Σχετικά με τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές:

Η Ρόδη Κράτσα όπως και οι άλλοι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε όσο το δυνατόν ευρύτερη βάση και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει μελέτη σκοπιμότητας  για την εφαρμογή του στην Ευρώπη λαμβάνοντας υπόψη την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στο παγκόσμιο περιβάλλον. Για τον λόγο αυτόν η Ρόδη Κράτσα συντάχθηκε με την επίσημη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και καταψήφισε την πρόβλεψη να εφαρμοστεί ο φόρος αυτός πρώτα και μονομερώς στην Ευρώπη, κάτι που όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση της θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους μετατόπισης υπηρεσιών, να υποσκάψει τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Η σχετική αυτή διάταξη καταψηφίστηκε τελικώς.

Επισημαίνει δε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ότι ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές είναι διαφορετικός από τον φόρο επί χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων (ΦχΔ), ο οποίος θα μπορούσε να βελτιώσει την φορολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα (φόρος επί των εσόδων και αμοιβών στις τράπεζες) και των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων του.

Απορώ ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η διαστρέβλωση της αλήθειας και η παραποίηση με λαϊκισμούς των θέσεων της ΝΔ.

Επιτέλους λοιπόν εκείνοι οι οποίοι επιδίδονται στη διοχέτευση ψευδών πληροφοριών οφείλουν να συνέλθουν.  Η συκοφαντία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν υπηρετεί την ουσία του πολιτικού λόγου και την υγιή αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...