Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κουβέλης: Επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών πολιτικών για τον νότο και την Ελλάδα.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ευρωκοινοβούλιο ο Φώτης Κουβέλης ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και αντιπροσωπείας του κόμματος στις Βρυξέλλες.


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επαφές που είχε στο πλαίσιο του forum για την "προοδευτική οικονομία", που οργάνωσε η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου. Ειδική αναφορά έκανε στη συνάντησή του με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημείωσε, εκφράσθηκε η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ευρωπαϊκών πολιτικών για τον νότο και την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης, με τον κ. Σουλτς θα έχει νέα συνάντηση την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ ερωτηθείς για τις προοπτικές της υποψηφιότητας του, δήλωσε:

"Η εκτίμηση τόσο του κ. Σουλτς όσο και η δική μου είναι ότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο νέος Πρόεδρος της Κομισιόν".

Σε ερώτηση για το ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, πέραν της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ήδη εκδηλώσει σχετική πρόθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απάντησε: "δεν βλέπω να υπάρχουν άλλα ελληνικά κόμματα, παλαιότερα ή νεοπαγή, που θα μπορούσαν να το πράξουν".

Ο κ. Κουβέλης εκλήθη να σχολιάσει και τη δημιουργία της κίνησης "Το Ποτάμι", με την παρατήρηση ότι αυτή κομίζει "το νέο" στην πολιτική ζωή, και δήλωσε:"Το νέο δεν προσδιορίζεται από τον χρόνο της εμφάνισής του ή από τις δηλώσεις των δημιουργών του. Το νέο προϋποθέτει λόγο συγκεκριμένο και για το σήμερα και για το αύριο, καθώς και προγραμματικές δεσμεύσεις. Δεν διαπιστώνω στο νέο σχήμα κάτι τέτοιο. Το "νέο" δεν μπορεί να δομείται πάνω στα υλικά του παρελθόντος με εργαλεία την ιδεολογική ασάφεια και την πολιτική σύγχυση. Έτσι, καταντά αυθεντικός συνεχιστής του παλιού..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...