Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τσίπρας κατά Σουλτς: Μήπως ξέχασε την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο;

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία - Οι δηλώσεις του κ. Σούλτς παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που έκανε την Πέμπτη, για τις εξελίξεις στην Κριμαία, αλλά και την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και τη στάση της Γερμανίας.


«Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του και προσθέτει:

«Αναρωτιέμαι: Έχει απολέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «αυτό που, πράγματι, συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα, με αφορμή την Ουκρανία, είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της.

»Στην Ουκρανία», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία».
 
«Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση - και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik. Και μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...