Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ντιμπέιτ Γιούνκερ, Σουλτς και Τσίπρα στο Καποδιστριακό θέλει ο Πελεγρίνης

Πρόσκληση να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών απηύθυνε προς τους διεκδικητές της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης.


«Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτήν, προκειμένου να τιμήσουμε εδώ στην Αθήνα, στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, την δημοκρατική διαδικασία της απευθείας εκλογής, η οποία για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκό θεσμό, άλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Επιπλέον, θεωρούμε ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τους Ελληνες όσο και για το σύνολο των ευρωπαίων πολιτών, οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν να καταθέσουν τις προτάσεις και το πρόγραμμά τους, στην χώρα που αποτέλεσε κόμβο για την εξέλιξη και τη διαχείριση της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην επιστολή του κ.Πελεγρίνη προς τους Ζοζέ Μποβέ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φραντσίσκα Κέλερ, Μάρτιν Σουλτς, Αλέξη Τσίπρα και Γκι Φέρχοφσταντ.

«Ακριβώς σ' αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον ανταποκρίνεται η πρωτοβουλία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που με το κύρος ενός ιδρύματος με μεγάλη ιστορία και σημαντική συμβολή στην επιστήμη και στον πολιτισμό, εγγυάται μια υψηλού επιπέδου συζήτηση, που θα μπορούσε όχι μόνο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, αλλά και να προβληθεί ταυτόχρονα, μέσω του Διαδικτύου, σε ολόκληρη την Ευρώπη» προστίθεται ακόμη στην επιστολή.

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης προτείνει τρεις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του «ντιμπέιτ»: την Πέμπτη 24 Απριλίου, την Τετάρτη 30 Απριλίου και τη Δευτέρα 5 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...