Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕ: Ενάντια των δικαιωμάτων γυναίκας η ιρλανδική νομοθεσία για τις αμβλώσεις

Η ιρλανδική νομοθεσία για τις αμβλώσεις φέρεται κατά των δικαιωμάτων μίας εκ των τριών γυναικών που κατέφυγαν στη Βρετανία για να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 
Η γυναίκα, που βρισκόταν σε ανάρρωση από σπάνια μορφή καρκίνου, ήθελε να κάνει έκτρωση επειδή φοβόταν ότι η ασθένεια θα υποτροπίαζε εξαιτίας της εγκυμοσύνης.

Παρόλο που η άμβλωση είναι νόμιμη στην Ιρλανδία όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας, το δικαστήριο ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσει στη χώρα της.
Ωστόσο, στις περιπτώσεις των δύο άλλων γυναικών το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η μία εξ αυτών ήταν ανύπαντρη με άλλα παιδιά με προβλήματα υγείας και η άλλη φοβόταν για εξωμήτριο κύηση.

Και οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι υπέφεραν από επιπλοκές όταν επέστρεψαν στην Ιρλανδία και ότι η ιρλανδική νομοθεσία για τις εκτρώσεις τις είχε στιγματίσει, ταπεινώσει και έβαλε σε κίνδυνο την υγεία τους.

Η απόφαση ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγή στην ιρλανδική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...