Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Όλι Ρεν: Ευθυγραμμισμένος με το Μνημόνιο ο νόμος για τα εργασιακά

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτρ...Image by Πρωθυπουργός της Ελλάδας via FlickrΌλα τα στοιχεία του νόμου για τα εργασιακά θέματα στην Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένα με το Μνημόνιο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Αμαντέο Αλταφάζ, αυτό που προέχει τώρα, είναι η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας από όλες τις πλευρές. Πρόσθεσε πως η Κομισιόν θα παρακολουθεί τη σχετική διαδικασία.

Οι νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που αφορούν τις αλλαγές αναφορικά με το καθεστώς των επιχειρησιακών συμβάσεων και δίνουν τη δυνατότητα για μειώσεις μισθώς στον ιδιωτικό τομέα, ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των συνδικάτων.

Σε παρέμβασή της κατά την ψήφιση των ρυθμίσεων στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, επιμένοντας ότι με τις νέες διατάξεις διασώζονται θέσεις εργασίας και διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.
0

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...