Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Μπλόκο» στην είσοδο Ρουμανίας και Βουλγαρίας στη Σέγκεν

A typical "Schengen-border" (here ne...Image via WikipediaΕκτός της ζώνης Σέγκεν παραμένουν Βουλγαρία και Ρουμανία, έπειτα από απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας που τις κρίνει ανεπαρκείς σε ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας.

Ο Γάλλος υπουργό Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ και ο Γερμανός ομόλογός του Τόμας ντε Μεζιέρ απέστειλαν σήμερα μια επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα ασφάλειας Σεσίλια Μάλμστρομ, στην οποία χαρακτηρίζουν την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν τον Μάρτιο του 2011 ως «πρόωρη».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κ. Μάλμστρομ, Μισέλ Σερκόν, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία εξουσία απόφασης πάνω στο θέμα. Η απόφαση για την είσοδο των χωρών στη ζώνη Σένγκεν πρέπει να ληφθεί ομόφωνα από τα κράτη-μέλη».

Κατά τη γαλλογερμανική απόφαση, Βουλγαρία και Ρουμανία κρίθηκαν ανεπαρκείς στους τομείς της διαφθοράς και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν αναμένεται να συζητηθεί επισήμως τους επόμενους μήνες, ωστόσο μετά και τις σημερινές εξελίξεις φαίνεται πως η απαραίτητη ομοφωνία δεν θα επιτευχθεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...