Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αναστέλλεται η προβολή των τηλεοπτικών σποτ με το σύνθημα "Ελλάδα- Ε.Ε. μαζί"

Πίσω έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη σχετική παρέμβαση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με ενημερωτική εκστρατεία που έχει προγραμματίσει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την ελληνική κυβέρνηση για την προβολή συγκεκριμένων τηλεοπτικών σποτ με το σύνθημα "Ελλάδα- Ε.Ε. μαζί" -κάτι που προφανώς θα αποτελούσε παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων στις προεκλογικές εξελίξεις- κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στην επιστολή του στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, αφού αναφέρεται στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα, τον ενημερώνει για την αναβολή της προβολής των συγκεκριμένων σποτ για μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: "Θα ήθελα, κατ' αρχήν, να σας ευχαριστήσω για την επιστολή που μας αποστείλατε στις 3 Απριλίου, με την οποία μας ζητάτε την αναβολή της προβολής των τηλεοπτικών σποτ με το θέμα 'Ελλάδα - Ε.Ε. μαζί' για μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά με το θέμα αυτό θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής: Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την ελληνική κυβέρνηση, έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση της ενημερωτικής εκστρατείας 'Ελλάδα - Ε.Ε. μαζί', ήδη από τις αρχές του 2011, όταν δηλαδή συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το σύνθημα της περσινής ενημερωτικής εκστρατείας ήταν 'Ελλάδα - Ε.Ε. 30 χρόνια μαζί'. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων συμμετοχής μας στην Ε.Ε., είχε πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, τηλεοπτικών σποτ και άλλων επικοινωνιακών δράσεων σε όλη την Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια του 2011.

Με βάση το ίδιο θέμα, η ενημερωτική εκστρατεία συνεχίζεται και φέτος με την οργάνωση σειράς εκδηλώσεων και δράσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η σχεδιαζόμενη προβολή των τηλεοπτικών σποτ, στα οποία αναφέρεσθε.

Η συγκεκριμένη σειρά των τηλεοπτικών σποτ περιλαμβάνει δηλώσεις διεθνώς προβεβλημένων προσωπικοτήτων των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού με σκοπό να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία και τις αρετές των Ελλήνων, αλλά επίσης και στην αποκατάσταση του κύρους της χώρας μας διεθνώς, καθώς και του ηθικού των πολιτών, το οποίο δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Συνεπώς, η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα. Η πρότασή μας, παρ' όλα αυτά, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ήταν εξ αρχής να σταματήσει η προβολή των σποτ με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στη συνέντευξη του κ. Mors, στην οποία αναφέρεστε στην επιστολή σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εξέφρασε την οποιαδήποτε προτίμηση σχετικά με το κόμμα που θα επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα και έχει για τον λόγο αυτό απευθυνθεί στην εφημερίδα που έκανε την αναφορά.

Από όλα τα παραπάνω στοιχεία, ευελπιστώ ότι γίνεται απόλυτα κατανοητό πως οι συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι αντιπροσωπείες των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στην Ελλάδα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν στην έμμεση ή άμεση παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, αποδεχόμαστε το αίτημά σας, σεβόμενοι την ιδιότητά σας ως πολιτικού φορέα της χώρας, και είμαστε διατεθειμένοι να αναβάλουμε την προβολή των συγκεκριμένων σποτ για μετά τις βουλευτικές εκλογές".

ΣΥΝ: Θετική η απάντηση

"Η θετική απάντηση του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο αίτημα του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για αναβολή της προβολής του σποτ 'Ελλάδα-Ε.Ε. μαζί', δείχνει ότι το ζήτημα της συγκεκριμένης παρέμβασης ευρωπαϊκών οργάνων στις προεκλογικές εξελίξεις απεφεύχθη", σχολίασε ο ΣΥΝ για το παραπάνω θέμα. Παράλληλα σημείωσε πως "το δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας για 'πλήρη αποτυχία' της εν λόγω πρωτοβουλίας δείχνει αδικαιολόγητο πανικό, αφού μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται".
 
 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...