Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σόιμπλε: «Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες»

Με τη δήλωση αυτή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά στο ερώτημα των Αμερικανών για το κατά πόσον οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα έχουν διαταραχθεί από την κρίση χρέους και τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο και η ΕΕ τη διαχειρίζεται, σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη που ήδη συζητείται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο κύριος Σόιμπλε απαντά στις ερωτήσεις του Steve Kroft, του οικοδεσπότη της διάσημης εκπομπής του CBS, «60 Minutes», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 8 Απριλίου. Και δηλώνει πως είναι φυσιολογικό, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για κάθε άνθρωπο, να επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του σε τρίτους. Υπό αυτό το πρίσμα είναι λογικό οι Έλληνες να κατηγορούν τους Γερμανούς για τα λάθη που οι ίδιοι έχουν κάνει και τους έχουν οδηγήσει σήμερα σε δεινή θέση και στην ανάγκη να υποστούν επώδυνα μέτρα λιτότητας για να διασωθεί η οικονομία της χώρας τους.

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα ο κύριος Σόιμπλε θεωρεί πως ακριβώς αυτή η στάση των Ελλήνων πολιτών, που αντικατοπτρίζεται και στην «δυσχέρεια» των πολιτικών τους να λάβουν αποφάσεις, θέτει σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας. Μάλιστα ο χερ Σόιμπλε άφησε αιχμές πως μια αποτυχία στην ελληνική διάσωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την προσπάθεια σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας.

«Οι Έλληνες ζούσαν επί μακρόν πέρα από τις δυνατότητές τους. Τώρα καλούνται να υποστούν θυσίες, να πληρώσουν αυξημένους φόρους, να κλείσουν υπηρεσίες και οργανισμούς, να πληρώνονται με μισθούς μειωμένους έως και κατά 20%. Το πρόγραμμα σταθεροποίησης προβλέπει ακόμα και την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η Γερμανία είναι αυτή που συντονίζει τις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας. Είναι αυτή που «τρέχει» το πρόγραμμα. Συνεπώς είναι λογικό οι Έλληνες πολίτες να θεωρούν τους Γερμανούς υπεύθυνους για τα δεινά που περνάνε τώρα…», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στην συνέντευξη που θα διανθιστεί οπτικά με εικόνες από τις αντιδράσεις των Ελλήνων κατά των Γερμανών γίνεται αναφορά ακόμα και στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που φέρεται να ζητά η χώρα μας από τη Γερμανία. Και γι’ αυτό ερωτήθηκε ο χερ Σόιμπλε για να απαντήσει: «Είναι όλα θέμα πολιτικής» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…



Πηγή protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...