Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Μέρκελ σε Σαρκοζί: «Η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί πλήρως ανεξάρτητα»

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να ασκεί το έργο της «ανεξάρτητη», διεμήνυσε στο Νικολά Σαρκοζί, σήμερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, Στέφαν Ζάινμπερτ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις που έκανε ο γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι ανέφερε πως αν επανεκλεγεί σκοπεύει να ανοίξει διάλογο για την ΕΚΤ και το ρόλο της όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη, δήλωσε πως «η εδραία πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί πλήρως ανεξάρτητα από την πολιτική». Πρόσθεσε επίσης, ότι «αυτή η πεποίθηση είναι γνωστή στο Παρίσι».

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε, επίσης, ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Μέρκελ έχουν κατ' επανάληψη εκφράσει τη δέσμευσή τους στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Ο γερμανικός Τύπος από την πλευρά του δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου. Η εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την ψήφο των Γάλλων ευρωσκεπτικιστών και όσων «φοβούνται την παγκοσμιοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...