Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό σχέδιο "Μάρσαλ" για την ελληνική οικονομία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

"Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρότερο πρόγραμμα που θα ζητά ταχύτερη προσαρμογή, αλλά θα προσφέρει και σοβαρή αναπτυξιακή βοήθεια με τη μορφή ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ. Θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Και την επιτυχία αυτή την έχουμε όλοι ανάγκη". Αυτό τόνισε παρεμβαίνοντας το βράδυ της Δευτέρας (06/7/2011) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Όπως επεσήμανε ο Θ. Σκυλακάκης το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας "στηρίζεται υπερβολικά στη φορολογία, αντί για την μείωση των κρατικών δαπανών και στραγγαλίζεται έτσι ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας που είναι ο μόνος που μπορεί να αποπληρώσει τα τεράστια χρέη".

Αναλυτικά, στην παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε τα εξής:

"Η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα προς το συμφέρον όλων μας. Αν και είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλές, προσωπικά υποστήριξα και υποστηρίζω σταθερά το πρόγραμμα εξυγίανσης. Δικαιούμαι λοιπόν να επισημάνω και αδυναμίες. Κατ’ αρχήν το πρόγραμμα στηρίζεται υπερβολικά στη φορολογία, αντί για την μείωση των κρατικών δαπανών. Στραγγαλίζεται έτσι ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας που είναι ο μόνος που μπορεί να αποπληρώσει τα τεράστια χρέη. Δεύτερον δεν υπάρχει ορθολογικός σχεδιασμός σήμερα για την αξιοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Τρίτον το πρόγραμμα βραδυπορεί κάτι που σε συνδυασμό με τα συγκεχυμένα μηνύματα στην ελληνική κοινή γνώμη από την Ευρώπη, συρρικνώνει την πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα τολμηρότερο πρόγραμμα που θα ζητά ταχύτερη προσαρμογή, αλλά θα προσφέρει και σοβαρή αναπτυξιακή βοήθεια με τη μορφή ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ. Θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Και την επιτυχία αυτή την έχουμε όλοι ανάγκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...