Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σκυλακάκης: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ο Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτυχία της απόπειρας συνεννόησης μεταξύ των κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό ότι θα οδηγήσει τελικά την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Με δεδομένο όμως ότι υπάρχει ακόμα η ελπίδα, η Ευρώπη να υποχρεώσει τους επικεφαλής των δύο κομμάτων να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι και να συνεννοηθούν, είναι αναγκαίο να γνωρίζουν οι πολίτες τους κανόνες και την κουλτούρα διαπραγματεύσεων, στην όποια στηρίζεται τόσο η λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου, όσο και του συνόλου σχεδόν των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Οι διαπραγματεύσεις που οδηγούν στη συνεργασία είναι έντιμες και έχουν ως σκοπό την αίσια κατάληξη και όχι την αποκόμιση οφέλους από την αποτυχία.
Ο τελικός στόχος είναι μια βιώσιμη λύση και όχι προσωρινές ρυθμίσεις, που δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.
Διατίθεται επαρκής χρόνος και διαδοχικές προσωπικές συναντήσεις, για να έχουν οι διαπραγματεύσεις πιθανότητα επιτυχίας.
Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν απολύτως μη δημόσιες μέχρις ότου ολοκληρωθούν.

Δυστυχώς οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου –αν και ως πρώην υπουργοί των Εξωτερικών γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες των διαπραγματεύσεων, παραβίασαν με κάθε δυνατό τρόπο τους κανόνες της καλής πίστης στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης. Μια τόσο σοβαρή υπόθεση εξαντλήθηκε σε ολιγόλεπτα τηλεφωνήματα και κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες, διανθίστηκε με κακόβουλες και ακατάσχετες διαρροές όρων και προϋποθέσεων στα μέσα ενημέρωσης και αποδείχθηκε τελικά απολύτως προσχηματική. Η δε προσωρινή λύση που προτάθηκε θα οδηγούσε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και θα κατέληγε με μαθηματική βεβαιότητα σε χρεοκοπία της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, άλλα για να επιτευχθεί αυτή απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα, από όσους έχουν την κρίσιμη αυτή ώρα την ευθύνη για την αποφυγή της χρεοκοπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...