Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δυσαρέσκεια Κομισιόν για τη δήλωση της Μ. Δαμανάκη

Maria Damanaki making her point to MEPs during...Image by European Parliament via FlickrΔυσαρέσκεια προκάλεσε στους κόλπους της Κομισιόν η δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη περί σεναρίου απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ που, όπως ανέφερε, βρίσκεται πλέον στο τραπέζι και μεθοδεύεται .

Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τα θέματα της Οικονομίας Αμαντέου Αλταφάζ διέψευσε την κ. Δαμανάκη, τονίζοντας τι «δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Μ. Δαμανάκη:
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ  και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...