Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κράτσα: «Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε την οικογένεια από τις επιπτώσεις της κρίσης»

Οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για το θεσμό της οικογένειας και την καθημερινότητα των μελών της έχει αναδείξει την προστασία της οικογένειας, ιδίως των μονογονεϊκών και των πολύτεκνων οικογενειών, σε επείγουσα ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουγγρική Προεδρία της ΕΕ πρότεινε την ανακήρυξη του 2014 ως «Ευρωπαϊκού Έτους των Οικογενειών», ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εκδόσει εντός του 2011 σύσταση ως προς τη φτώχεια και την ευημερία των παιδιών, με στόχο την ενίσχυση της δέσμευσης των κρατών-μελών για τη μείωση της παιδικής φτώχειας που οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Σε ερωτήσεις μου προς τα ευρωπαϊκά όργανα καταδεικνύω τους χαμηλούς ευρωπαϊκούς δείκτες γονιμότητας και τονίζω την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη οικογενειακή πολιτική με διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε τομείς αρμοδιότητας των κρατών-μελών, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η κοινωνική προστασία, και παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω νομοθεσίας σε τομείς κοινοτικής αρμοδιότητας που αφορούν στην αγορά εργασίας και το συνδυασμό οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς και χρηματοδοτήσεων υποδομών και δράσεων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

«Τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη και ιδίως στη χώρα μας φέρνουν την οικογένεια αντιμέτωπη με ένα πλήθος δυσχερειών και τους πολιτικούς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμέτωπους με πλήθος προκλήσεων. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η ευημερία των πολιτών και των οικογενειών απαιτούν γενναίες και στοχευμένες πολιτικές. Μία έξυπνη δημοσιονομική εξυγίανση, όπως δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντηση ερώτησής μου, θα πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και ευαισθησία και να προστατεύσει την οικογένεια από τις συνέπειες των επαχθών πολιτικών της», δήλωσε η Ρόδη Κράτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...