Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σεούλ: Η Ρόδη Κράτσα τονίζει το ρόλο των Κοινοβουλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης

Στην πρωτεύουσα της Κορέας, Σεούλ, βρέθηκε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek στη συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων των πιο ισχυρών χωρών, των χωρών της Ομάδας G20, όπου παραδοσιακά μετέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελληνίδα Αντιπρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα της «Διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης και το ρόλο των Κοινοβουλίων».

Είχε μάλιστα επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας Lee Myung-bak και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Park Hee-tae της Ν. Κορέας, όπου κι έσπευσε να θυμίσει τις σχέσεις της χώρας μας με τη Νότια Κορέα, όχι μόνο στη ναυτιλία αλλά και στη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας και την ηρωική ανάμνηση που ακόμα διατηρούν. Ο Πρόεδρος Lee εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την ενημέρωσε για το πρόγραμμα προσκλήσεων στη Ν. Κορέα των παλαιών αγωνιστών από όλο τον κόσμο.

Είχε μάλιστα διμερείς επαφές με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ινδίας Meira Kumar, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας Abdullah Al Sheikh, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βραζιλίας Marco Aurélio Spall Maia και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλγερίας Abdelaziz Ziari.

Είχε επίσης επαφές με τοπικούς παράγοντες και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε όλες τις επαφές της, η κα Κράτσα τόνισε το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις αυξημένες αρμοδιότητές του από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, στην εξωτερική πολιτική και τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ, την αναπτυξιακή βοήθεια προς αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και στο εσωτερικό επίπεδο για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, τη δημοσιονομική πειθαρχία και τν ισορροπημένη ανάπτυξη. Έθεσε ιδιαίτερα τα θέματα των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για την ανάκαμψη και τη σημασία που έχει να αντιμετωπιστούν η διαφθορά, οι φορολογικοί παράδεισοι, το τραπεζικό απόρρητο αλλά και να προωθηθεί το ελεύθερο και δίκαιο διεθνές εμπόριο, ο σεβασμός από όλα τα κράτη-μέλη των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων που απαιτούν οι διεθνείς συμφωνίες.

H συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση Κοινής Γραπτής Δήλωσης όπου τονίστηκε η ανάγκη για στενότερη διεθνή συνεργασία σε θέματα όπως η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική προστασία, η ενίσχυση της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ασφάλεια από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αλλά της τρομοκρατίας, με στόχο την εξασφάλιση ασφάλειας, παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και κοινής ευημερίας. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε την ευκαιρία να απαντήσει στα ποικίλα και ανησυχητικά ερωτήματα που της έθεταν στους διαδρόμους οι συμμετέχοντες για την ελληνική κρίση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...