Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εμπνευσμένους ηγέτες χρειάζεται η Ευρώπη, λέει ο Α. Σαμαράς

«Ηγέτες εμπνευσμένους που να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, να μάχονται για αυτό και να παίρνουν αποφάσεις με πίστη στο κοινό μέλλον», χρειάζεται η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο μήνυμά του για την σημερινή Ημέρα της Ευρώπης.
Στο ίδιο μήνυμα κάνει λόγο για «κρίσιμες αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», οι οποίες, όπως σημειώνει, «αναδεικνύονται από την σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και τις αναταράξεις στις χώρες του ευρύτερου γεωγραφικού περιβάλλοντός μας», ενώ αναφέρεται ιδιαιτέρως στον τομέα της Οικονομίας, αλλά και σε αυτόν της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.
Ο κ. Σαμαράς, μνημονεύοντας τον Ευρωπαίο οραματιστή Ρομπέρ Σουμάν και την άποψή του, ότι «η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μονομιάς, αλλά μέσα από από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν εκ των πραγμάτων αλληλεγγύη», εκτιμά ότι «αυτή ακριβώς η αλληλεγγύη αποτέλεσε την ενοποιητική δύναμη της Ευρώπης και αυτή θα κρίνει το μέλλον της».
Και συνεχίζει: «Η ΝΔ, η παράταξη που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους, υπογραμμίζει την πίστη της στις αρχές της ευρωπαϊκής ενοποίησης: της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινής ευημερίας. Παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει για να μετουσιώνονται οι κοινές αρχές σε κοινές πολιτικές. Αυτή είναι η παρακαταθήκη των μεγάλων Ευρωπαίων οραματιστών. Και την παρακαταθήκη αυτή, στις δύσκολες αυτές ώρες, ας μην την αγνοήσει κανείς».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...