Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

«Οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

Οι αποφάσεις της Συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια. Από όλους στην Ευρώπη αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου δίνουν νέα προοπτική στη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού, προσθέτοντας, πάντως, πως η επιτυχία εξαρτάται από το δικό μας αγώνα, από τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στη χώρα μας. Ωστόσο, δήλωσε βέβαιος πως «ο ελληνικός λαός δίνει και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Αναφερόμενος στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου που λαμβάνει η χώρα από την ΕΕ και τη μείωση του επιτοκίου, ανέφερε πως «τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί» και συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στη σημερινή απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση, με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος».

Αναφερόμενος στον τελευταίο ένα χρόνο, από την μέρα της προσφυγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεχή αγώνα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας».

«Η προσπάθειά μας πέτυχε, όλοι αναγνωρίζουν πια το σημαντικό δρόμο που διανύσαμε. Πετύχαμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου», τόνισε.

Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
Ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με συνδικαλιστές (π.χ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) για να φθάσει το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλους, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε ώστε να αξιοποιηθεί σωστά η δημόσια περιουσία».

«Δεν βλέπω γιατί πρέπει εκ των προτέρων να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και ελπίζω ότι θα έχουν και αίσιο αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το «Σύμφωνο του ευρώ» δεν συνεπάγεται νέα μέτρα
Σε ερώτηση για την υιοθέτηση του Συμφώνου για το ευρώ, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει συγκράτηση μισθών και ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι προβλέψεις του Συμφώνου δεν αφορούν σε νέα μέτρα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «εμείς ήδη έχουμε πάρει επίπονα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...