Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Υιοθετείται πιο ήπια από την Ε.Ε. η Γαλλογερμανική πρόταση

Σύμφωνα με το προπαρασκευαστικό της έγγραφο η Ε.Ε. εισηγείται τη γαλλογερμανική πρόταση, αναφορικά με την ενσωμάτωση στις εθνικές νομοθεσίες  των κρατών της ευρωζώνης κανόνων για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το τετρασέλιδο έγγραφο με τίτλο «Ενισχυμένος Συντονισμός Οικονομικής Πολιτικής στην Ευρωζώνη», έχει συνταχθεί από τα επιτελεία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, ενώ σύμφωνα πάντα το δημοσίευμα του ξένου πρακτορείου η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε την πρόταση «πολύ ενθαρρυντική».

«Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμα της επιλογής του συγκεκριμένου (νομοθετικού) μέσου που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα είναι επαρκώς δεσμευτικό», αναφέρει το έγγραφο, κάτι το οποίο θεωρείται ότι είναι μια συμβιβαστική λύση - πρόταση μεταξύ της γαλλογερμανικής πλευράς και των κρατών που αντιδρούν.

Μάλιστα το έγγραφο αναφέρει ότι «η επιλογή των συγκεκριμένων μέτρων πολιτικής προς υλοποίηση θα παραμένει ευθύνη της κάθε χώρας», κάτι το οποίο κρίνεται ότι θα περιορίσει τις σημαντικές αντιδράσεις που υπήρχαν από τα κράτη της Ε.Ε, σε προτάσεις όπως της κατάργησης της σύνδεσης των μισθών με τον πληθωρισμό, αν και είναι αλήθεια ότι δεδομένης της αδιαλλαξίας που υπάρχει, κατά καιρούς στους κόλπους της Ε.Ε. θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και τις αντιδράσεις επί των προτάσεων και κυρίως τις αντιδράσεις της Γερμανικής πλευράς.
http://www.greekfinanceforum.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...