Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Για αποτυχία των ελληνικών κομμάτων μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Για αποτυχία των ελληνικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε νέα μέτρα λιτότητας κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, αναφερόμενα στις χθεσινές πολύωρες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.
«Η μοίρα της Ελλάδας εξαρτάται από τον συνταξιούχο», είναι ο τίτλος των Financial Times Deutschland, που τονίζουν ότι η συμφωνία για τις περικοπές «σκοντάφτει» στους συνταξιούχους, ενώ επισημαίνουν πως η Γερμανία φαίνεται ενοχλημένη από την «σοκαριστικά μικρή πρόοδο» των διαπραγματεύσεων.
Το BBC από την πλευρά του αναφέρει ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του συνασπισμού των τριών πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα λιτότητας, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, με το βασικό «κόλλημα» να αφορά στις περικοπές των συντάξεων.
Η Wall Street Journal τονίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για ένα νέο πακέτο βοήθειας, καθώς οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στην Αθήνα «σκόνταψαν» στις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών για βαθιές περικοπές στις συντάξεις.
Οι Έλληνες ηγέτες απέτυχαν να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας -που είναι το τίμημα για την χρηματοοικονομική διάσωση προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία- αναγκάζοντας τον υπουργό Οικονομικών να πάει στους οικονομικούς υποστηρικτές με μια ανολοκλήρωτη συμφωνία, σημειώνει το CNBC.
Το Bloomberg από την πλευρά του κάνει αναφορά στις δηλώσεις Βενιζέλου νωρίς σήμερα το πρωί, ο οποίος δήλωσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup.
Γερμανικές γκρίνιες
Το Der Spiegel, σύμφωνα με την Deutsche Welle, παρατηρεί στην online έκδοσή του ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υποτάσσονται στην διεθνή εντολή για περικοπές, ωστόσο η συμφωνία ναυάγησε προσωρινά στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων.
Για «δραματικές εξελίξεις» κάνει λόγο το περιοδικό Stern στην ηλεκτρονική του έκδοση, περιγράφοντας τα κυριότερα σημεία του πακέτου των περικοπών.
Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της Suddeutsche Zeitung του Μονάχου όπου επισημαίνει ότι «ο βαθμός της ανευθυνότητας των Ελλήνων πολιτικών έναντι των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων δεν μπορεί να εκφραστεί πλέον με λόγια».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...