Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ζ. Μπαρόζο : Δεν θα υπάρξει συμφωνία αυτήν την εβδομάδα για το τείχος προστασίας της ευρωζώνης

José Manuel Barroso - Caricature
José Manuel Barroso - Caricature (Photo credit: DonkeyHotey)
Οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι απίθανο να συμφωνήσουν αυτήν την εβδομάδα εάν θα ενισχύσουν τους μηχανισμούς διάσωσης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο της Λισαβόνας, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις Βρυξέλλες, ο Μπαρόζο τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες προτιμούν να περιμένουν την τελική έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν συζητήσουν εάν θα ενισχυθούν οι μηχανισμού διάσωσης.

Το θέμα αυτό θα συζητήσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης την Παρασκευή. Αλλά, ο Μπαρόζο προέβλεψε ότι οι συνομιλίες αυτές δεν θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα.

"Φαίνεται ότι δε θα ληφθούν αποφάσεις σ ΄ αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", τόνισε ο Μπαρόζο και εξήγησε ότι "ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να δούμε το θέμα μετά την τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα".

Ο Μπαρόζο δεν ανέφερε ποιές χώρες συμμερίζονται τη θέση αυτή, αλλά μέχρι στιγμής η Γερμανία είναι αυτή που αντιδρά περισσότερο στην ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης.

Ο Μπαρόζο ελπίζει ότι θα υπάρξει απόφαση προς το τέλος Μαρτίου.

Το Σαββατοκύριακο, μέλη της G20 όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ τόνισαν ότι δε θα συμβάλουν στην ενίσχυση των κεφαλαίων του ΔΝΤ εάν η ευρωζώνη δεν ενεργήσει για να ενισχύσει τους δικούς της μηχανισμούς στήριξης.

"Είναι καιρός να βάλει η Ευρώπη στο τραπέζι πραγματικό χρήμα", δήλωσε ο Αλεσάντρο Λέιπολντ, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ και σήμερα επικεφαλής των οικονομολόγων του Συμβουλίου της Λισαβόνας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...