Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η Κομισιόν μάς ζητά να επιστρέψουμε 8,7 εκ. ευρώ

Tην επιστροφή 8,72 εκ. ευρω από την Ελλάδα, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών για γεωργικές δαπάνες.

Συνολικά, η Επιτροπή ζητά την επιστροφή 115,2 εκατ. ευρώ από 20 κράτη μέλη. Παράλληλα, θα πρέπει να επιστραφούν 34,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μετά τη δικαίωση της χώρας μας σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορά στην κοινοτική χρηματοδότηση ορισμένων δαπανών, τις οποίες πραγματοποίησαν τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΕΓΤΠΕ).

Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Ειδικότερα για τα 8,72 εκατ. ευρώ που ζητούνται να επιστραφούν από την Ελλάδα προβλέπεται η ανάκτηση 8,53 εκατ. ευρώ για καθυστερημένες πληρωμές για το οικονομικό έτος 2009 αναφορικά με τη μη συμμόρφωση με τις προθεσμίες πληρωμών και την υπέρβαση της οροφής χρηματοδοτικών ποσών. Επίσης, αποφασίστηκε η διόρθωση 0,19 εκατ. ευρώ για την υπέρβαση της οροφής χρηματοδοτικών ποσών για το οικονομικό έτος 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...