Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ζακ Ντελόρ: Όταν μια κυβέρνηση κάνει ανοησίες το τίμημα πληρώνει ο λαός

«Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο Ζακ Ντελόρ.


Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, φταίνε οι κυβερνήσεις, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, και προσθέτει: «Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός».


Διευκρινίζει πως δεν μετανιώνει για την ένταξη της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ, αν και θα εισηγείτο την ένταξη της χώρας δύο με τρία χρόνια αργότερα. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να αρχίσει να ενισχύει την οικονομική της παρουσία σε όρους ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στον έντονο ανταγωνισμό εντός της Ευρωζώνης» εξηγεί, υποστηρίζοντας τη θέση του.

Σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης, τονίζει πως «η ΟΝΕ πρέπει να σταθεί στα δυο της πόδια, την οικονομία και το νόμισμα, ώστε να επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία του αρχικού σχήματος και να χρίσει μια πραγματική οικονομική και νομισματική διακυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα, και με αφορμή της προεδρία της στην ΕΕ, διαθέτει αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Ζακ Ντελόρ δήλωσε «θύμα» -όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι- «των στατιστικών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, χρειάστηκε να αναθεωρηθούν τα οικονομικά δεδομένα των ετών 2004 και 2009». Ωστόσο, συμπληρώνει πως έκτοτε η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, ενώ ο λαός της αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...