Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διάλογος στο ευρω-κοινοβούλιο για τη κρίση

Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμματίζει έναν διάλογο για την οικονομική κρίση στις 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες... με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και των Επιτρόπων που είναι αρμόδιοι για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και τα Οικονομικά Θέματα, Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν, αντίστοιχα.

Οι τέσσερις άνδρες θα συζητήσουν με τα μέλη της ευρωβουλής από τις 17:45 ως τις 20:00 (18:45 ως 22:00), σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ντράγκι θα μιλήσει τρεις ημέρες πριν από την προσεχή σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ (6η Σεπτεμβρίου), η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού εκτιμάται πως μπορεί να παρουσιάσει κάποια πρώτα στοιχεία για το σχέδιό του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται αύριο, ο Ντράγκι κάνει σαφή την πρόθεση της ΕΚΤ να αρχίσει εκ νέου σε εφαρμογή το πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων.

Ο Μπαρνιέ ενδέχεται από την πλευρά του να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός μηχανισμού επιτήρησης των τραπεζών της ευρωζώνης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν ως την 12η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Η κατάσταση στην ευρωζώνη, ειδικά στην Ελλάδα και στην Ισπανία, θα τεθούν επίσης στη συζήτηση.

Δεν αναμένεται πάντως κάποια σύνοδος της Ευρωομάδας τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές, παρότι είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι επρόκειτο να συγκληθεί εκτάκτως.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα, ενώ η Ισπανία ενδέχεται να υποβάλει την 14η Σεπτεμβρίου, στην άτυπη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στην Λευκωσία, ένα πιο σαφές αίτημα για τον δανεισμό της από την ΕΕ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...