Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ρόδη Κράτσα: Προστασία χριστιανών στη Μέση Ανατολή μετά τις εξελίξεις στη Συρία

Την ολιγωρία των χριστιανικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής και την αντίδραση τους απέναντι  στη βαρβαρότητα και την αρνητική εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία εκφράζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα.

Η ευρωβουλευτής ασχολείται ενεργά και συστηματικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών ανά τον κόσμο ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή όπου υπάρχουν ιστορικές και πολυπληθείς ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στη Συρία η Ρόδη Κράτσα  έστειλε προσωπική επιστολή (από τον περασμένο Απρίλιο) στους προκαθήμενους  των εκκλησιών και έκανε δημόσια έκκληση για τη στήριξη που πρέπει να παρέχουν άμεσα  στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία του συριακού λαού.

Η κα Κράτσα σημείωσε με νόημα ότι δεν πρέπει να στηρίζουν οι χριστιανικές εκκλησίες το αυταρχικό καθεστώς έστω και εάν τους παρέχει προστασία για λόγους «εσωτερικής πολιτικής» και θα πρέπει να συμβάλλουν άμεσα στην προετοιμασία μιας νέας περιόδου για ειρήνη και δημοκρατία σε όλους.

«Καμία προστασία δεν είναι ασφαλής για τους χριστιανούς χωρίς δημοκρατία και σεβασμό της ανθρώπινης ζωής» τονίζει η ευρωβουλευτής. Η Ρόδη Κράτσα έχει επισκεφθεί και έχει παρουσιάσει την ανάγκη ενεργοποίησης χριστιανικών εκκλησιών τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο όσο και στο Βατικανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...