Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σύγκλιση απόψεων διαπίστωσαν Μόντι-Μοσκοβισί...

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι απόψεις του ιδίου και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, με τον οποίο είχε συνομιλίες στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αιξ-αν-Προβάνς, «συγκλίνουν πολύ», ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις. 

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του είχε με τον Μόντι, ο Γάλλος υπουργός τόνισε: «Οι θέσεις μας συγκλίνουν πολύ, έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης που τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο Γάλλος υπουργός αρνήθηκε εξάλλου ότι έχει σημειωθεί οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις, αναφερόμενος στη συνάντηση στη Ρενς της ανατολικής Γαλλίας του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ με την ευκαιρία της 50ής επετείου της γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης που σφραγίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της πόλης αυτής στις 8 Ιουλίου του 1962 από το στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ και τον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ.

«Η γαλλο-γερμανική φιλία παραμένει θεμελιώδης. Είναι ανόητο να υπονοείται οποιαδήποτε υποβάθμιση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων. Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία και το ίδιο συμβαίνει ανάμεσα στον Ολάντ και την Μέρκελ», διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος εκτιμά ότι η σχέση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα γαλλο-γερμανική συνθήκη τον επόμενο χρόνο, 50 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης του Ελιζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...