Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εθνική και πολιτική ενότητα ζητά ο Μπαρόζο

José Manuel Durão BarrosoImage via Wikipedia
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγο πριν βρεθεί στη σύνοδο της G-20 στις Κάννες, έκανε έκκληση στην Ελλάδα για εθνική και πολιτική ενότητα.

"Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε συμφωνήσει επί μίας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για την υποστήριξη της Ελλάδας. Αλλά για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα", δήλωσε ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, "οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν πολύ πιο επώδυνες, ιδίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν".

"Γι αυτό καλώ την κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για την εθνική πολιτική ενότητα και για την επίτευξη της ευρείας υποστήριξης που απαιτείται για την υλοποίηση του προγράμματος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

"Η Κομισιόν έχει ζητήσει από το ξέσπασμα της κρίσης αυτό το είδος της στήριξης”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Κομισιόν. "Αν ήταν σημαντική χθες, είναι ζωτικής σημασίας σήμερα", είπε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...