Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τώρα πρέπει και η τρόικα να δει τις πραγματικές αδυναμίες του προγράμματος

Με παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστήριξε τα εξής:

"Στην Ελλάδα έχουμε πλέον μια κυβέρνηση που απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης στη Βουλή και το λαό. Αποδείχθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει -παρά τις δυσκολίες- την παραμονή στο ευρώ και την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Είναι όμως ανάγκη να προσαρμοστεί αντίστοιχα και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. Και αυτό αφορά και την νέα κυβέρνηση, αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές. Η τρόικα πρέπει να αντιμετωπίσει αδυναμίες του εφαρμοζόμενου προγράμματος, που έχουν να κάνουν με τον ανεδαφικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολύ βαθύτερης ανεργίας και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω απόλυτης έλλειψης ρευστότητας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών στόχων, με κύρια εργαλεία πρόσθετες περικοπές δαπανών, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα χρήματα για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...