Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

O Νίκος Χρυσόγελος για τις εσωκομματικές εκλογές των Οικολόγων Πράσινων για την ευρωλίστα

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: 


«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι πολίτες μπορούν να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για αλλαγή της Ευρώπης και της Ελλάδας σε μια κατεύθυνση που θα είναι προς όφελος των πολιτών, συμμετέχοντας μαζικά και επιλέγοντας με την ψήφο τους προγράμματα που να τους εκφράζουν. Οι Πράσινοι σαφώς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Να κλείσουμε τον δρόμο στις λαϊκίστικες, εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που επιδιώκουν την αποδόμηση της Ευρώπης, την απομόνωση και την κατεδάφιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κοινωνικού μοντέλου και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ο απομονωτισμός δεν είναι η απάντηση  στην ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη αγορά ή στις ισοπεδωτικές πολιτικές λιτότητας, η λύση βρίσκεται στην περισσότερη αλλά πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, που έχει ως αδιαπραγμάτευτους πυλώνες της τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος.


Η χώρα μας χρειάζεται και εν όψει των ευρωεκλογών μια εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα αναδείξει τις δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία σε πρωταγωνιστές δίκαιων, ισορροπημένων μεταρρυθμίσεων κι ανατροπών που φέρνουν λύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, στρέφουν την οικονομία προς οικολογικά και κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση, ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και επανασχεδιάζουν την κοινωνική πολιτική ώστε να είναι αποτελεσματική, προς όφελος του πολίτη. Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος δεν είναι απλώς μια υποχρέωσή μας απέναντι στις σημερινές και μελλοντικές γενεές αλλά και το κλειδί για καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας και βιώσιμη οικονομία.

Οι πράσινες αξίες και πολιτικές είναι για μένα, όπως για και για πολλούς άλλους στους Οικολόγους Πράσινους και γενικότερα στην κοινωνία, επιλογή ζωής κι όχι σημαία ευκαιρίας. Η κοινωνική παρέμβαση και η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, όπως απέδειξα και στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου ως ευρωβουλευτή αλλά και μέσα από την προσωπική μου διαδρομή, είναι πολιτική στάση και πολιτική πρόταση.

Στους Οικολόγους Πράσινους υπάρχουν δυο διαφορετικές πραγματικότητες: αυτοί και αυτές που είναι δραστήριοι σε κοινωνικό, περιφερειακό κι αυτοδιοικητικό επίπεδο αγωνιζόμενοι για το δημόσιο συμφέρον, και αυτοί που αναλώνουν όλη την προσπάθεια τους σε εσωστρέφεια και διαδικασιολογίες. Δυστυχώς, αυτή η κομματική νομενκλατούρα έχει διαμορφώσει ιδιαίτερα συμφέροντα, άσχετα με τις ανάγκες της κοινωνίας και κινείται με πρώτο κριτήριο τη διασφάλισή της, μέσα από συμμαχίες χωρίς κανένα πολιτικό στίγμα.  Το κρίσιμο ερώτημα είναι όμως ακριβώς ποιο πολιτικό στίγμα θα εκπέμψουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το επόμενο διάστημα. Και αν θα είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι στους μικροκομματικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...