Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Συστράτευση Αλληλεγγύης

«Κοινωνία αλληλεγγύης και δικαίωμα στη σίτιση. Συνέργειες και δυνατότητες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ευρωβουλευτής κα Ρόδη Κράτσα στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού  Έτους Πολιτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Λεωφόρος Αμαλίας 8).

Αρμόδιοι φορείς τόσο από την κοινωνία των πολιτών όσο από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη βιομηχανία τροφίμων  θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους με στόχο να αναδειχθούν οι   δυνατότητες ανακούφισης  των  ευπαθών συμπολιτών  μας με αλληλοενημέρωση, συνεργασία, συντονισμό των ανθρώπινων  και  υλικών πόρων. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία  έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ανάγκες για δωρεάν διανομή τροφίμων. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΥΑΔΑ περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας στηρίζονται στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων για την καθημερινή σίτιση τους ενώ τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι μόνο κατά την τελευταία χρονιά αυξήθηκε κατά 40% η δωρεάν διανομή τροφίμων.

Στην εκδήλωση θα κάνουν εισαγωγικές  παρεμβάσεις :

Ρόδη Κράτσα, Eυρωβουλευτής
Άννα Δαλλαπόρτα, Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κυριάκος Μπαμπασίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων
Ανδρέας  Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου
Νικόλαος Κόκκινος, Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων
Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Τροφίμων
Γρηγόρης Αντωνιάδης Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μπορούμε»

«Είναι επείγουσα ανάγκη σε αυτές τις  δύσκολες   συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση να ενώσουμε τις εμπειρίες και τις  δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κοινοτικοί πόροι και οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για να  γίνει η παρέμβαση μας πιο δυνατή και αποτελεσματική» επισημαίνει  η κα Ρόδη Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...