Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). 


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει τo βραβείο Ζαχάρωφ κάθε χρόνο από το 1988.


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Η Πακιστανή ακτιβίστρια για την εκπαίδευση Malala Yousafzai είναι η φετινή νικήτρια του Βραβείου Ζαχάρωφ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2013 στη νικήτρια, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΚ τον Νοέμβριο στο Στρασβούργο.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθυνθείτε: Χατζηνικολάου Ευφημία, τηλ. 210 3271011 email: effimia.chatzinikolaou@europarl.europa.eu

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...