Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ετήσια έκθεση βιωσιμότητας θα ζητήσει η ΕΕ από την Ελλάδα!

Έκθεση ετήσιας βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να καταθέσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Aυτό θα είναι το μεγάλο εμπόδιο το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει η Αθήνα, ενόψει της εκταμίευσης της δόσης του φθινοπώρου. Κι αυτή θα είναι η πραγματικά πολύ μεγάλη δοκιμασία της Ελλάδας, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες, ένα τέτοιο εγχείρημα, φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου στην Ελλάδα παραδέχονται ότι το εγχείρημα θα είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο, διατηρούν την αισιοδοξία τους. Πού την εδράζουν; Στο γεγονός ότι τέλος Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι γερμανικές εκλογές και το Βερολίνο δεν θα θέλει «μπλεξίματα». Κατά συνέπεια, μια μικρή παράταση, θα την κερδίσει η ελληνική πλευρά. Από Οκτώβριο και η κ. Άνγκελα Μέρκελ κερδίσει τις εκλογές, όπως όλα δείχνουν, οι ελπίδες επενδύονται στην εμμέσως εκπεφρασμένη πρόθεση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να βοηθηθούν με κάποιον τρόπο οι αδύναμες οικονομίες του Νότου. Απλώς, τώρα, προεκλογικά, κάθε νύξη σε ένα τέτοιο εγχείρημα απαγορεύεται δια ροπάλου, για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...