Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εύσημα Μόντι στη Μέρκελ για την πολιτική που ακολουθεί!

Αν είχαμε επιλύσει πολύ ταχύτερα την κρίση, ίσως κάποιες χώρες να μην είχαν εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά τους, λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Εύσημα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική που ασκεί για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει τις χώρες της ευρωζώνης, από τον Μάριο Μόντι!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ ηγείται σωστά και ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας «είχε έναν ξεκάθαρο ηγετικό ρόλο, ακόμη και όταν πολλοί την κατηγορούσαν ότι κινήθηκε πολύ αργά».

Αν και παραδέχεται ότι η κριτική που έχει ασκηθεί στη Γερμανίδα καγκελάριο εν μέρει δικαιολογείται, υποστηρίζει ωστόσο ότι, «αν είχαμε επιλύσει πολύ ταχύτερα την κρίση, ίσως κάποιες χώρες να μην είχαν εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά τους τόσο δραστικά και να επανέρχονταν γρήγορα σε παλαιές πρακτικές».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προειδοποιεί ακόμη για τον κίνδυνο εξασθένησης του μεταρρυθμιστικού ζήλου στην Ιταλία, δικαιολογεί τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του και επαινεί την καγκελάριο Μέρκελ για τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...